Taidetalo Takkunen on perustettu v. 2015. Perustimme tämän ”taiteen leikkipihan” yhdessä mieheni psykologi Heikki Takkusen kanssa. Tavoitteena on kaikenlaisen ammatillisen taidetoiminnan kannattelu ja tukeminen. Taidetalo toimii pihapiirissämme (Kalajoentie 361, Kalajoki) ja merenrannalla mökillämme.

 

 


(klikkaa kuvia suuremmiksi)

 

 

 

Taidetalo Takkusen toiminta koostuu mm. seuraavista kokonaisuuksista:

1. Residenssitoiminta
Meillä on ilo tarjota kaikkien alojen taiteilijoille aikaa, paikka ja suotuisa ilmapiiri taidetyöskentelyyn. Taiteilijat / taiteilijaryhmät voivat tulla kesäisin toteuttamaan ideoitaan, tai kehittämään niitä, miljöössä jossa on vettä, ilmaa, tulta ja maata. Voimme tarjota vaatimattoman kesämökin ympäristöineen asunnoksi / työskentelytilaksi ja verstastilaa pihapiiristämme. Verstastila on keramiikkapaja työvälineineen (mm. dreija ja uuni). Käytettävissä on myös kaksi polkupyörää.
Isohko tupamme on oivallinen paikka pitää pienimuotoinen konsertti, teatteriesitys tai runomatinea. Galleriatila on myös taiteilijoiden käytössä sovitusti.
Haku meille on helmi- huhtikuussa.

2. Teospiha
Alotimme teospihan kokoamisetn kesällä 2016. Se jatkuu edelleen. Pihaan on tarkoitus koota teoksistani erilaisia kokonaisuuksia, jotka muuttuvat ja kasvavat. Pihan ei ole tarkoitus olla koskaan valmis, vaan sen on tarkoitus muuttua myös kävijöidensä myötä. Annamme ihmisille mahdollisuuden jättää omia jälkiään pihanäyttelyyn mm. Interaktiivisten teosten avulla. Myös taidetyöpajojen tuotokset ovat osa taidepihaa.
Teospiha on aina avoinna ja “opastettuja kierroksia” järjestämme aina kun olemme paikalla.

3. Galleria EILA on 20 neliön näyttelytila pihapiirissämme. Se on nimetty Takkusen edesmenneen emännän mukaan. Menneitten polvien naisten suuren työpanoksen nostamiseksi,  gallerian lattia on katettu Eila-emännän kutomilla räsymatoilla. Galleria on tarkoitettu vaihtuville näyttelyille ja sen aukioloajat sovitaan näyttelykohtaisesti.

4. Taidetyöpajat ja tapahtumat
Järjestämme yhteisöllisiä taidetyöpajoja, jotka ovat avoimia kaikille. Kohderyhminä ovat mm. lapset ja  nuoret. Esim. Kesällä 2017 on naamiotyöpaja yli 7-vuotiaille ja senämaalaus- / graffiti työpaja yli 15-vuotiaille. Työpajat toteutetaan yhdessä ammattilaisten residenssitaiteilijoittemme kanssa.
Jokakesäinen hiekkalinnatapahtuma meren rannassa on myös avoin kaikille.

5. Työhuone

 Taidetalo Takkusen pihapiirissä on työhuoneeni joka on myös residenssivieraidemme käytössä sopimuksen mukaan.